Słynna już w niektórych kręgach "bekonówka" była hitem tegorocznego Whisky Live Warsaw Festival i wdarła się przebojem na polski rynek. 18-miesięczny bourbon wyprodukwoany w 88% z kukurydzy jest mieszany w proporcjach 3 do 1 z tłuszczem z najwyższej jakości boczku, mieszany pod ciśnieniem, zamrażany, a następnie pięciokrotnie filtrowany. Dzięki temu powstaje trunek lekko słodki, bardzo delikatny, z wyraźnie wyczuwalnym aromatem smażonego bekonu jednocześnie zachowując charakter prawdziwego...
Bourbon with bacon flavor
Co najmniej 8 lat leżakowany burbon z Kentucky, który jest wytwarzany w 60% z kukurydzy, 35% z żyta i 5% z jęczmienia słodowego. Dzięki wysokiej zawartości żyta, smak jest głęboki, lekko pikantny, z wyczuwalną gałką muszkatołową i cynamonu. Każda butelka jest produktem pojedynczej beczki zapewniając unikalny profil i smak.
Burbon
Burbon starzony co najmniej 8 lat wyprodukowany przez najstarszą nieprzerwanie działającą amerykańską destylarnię. Produkowany z zacieru z kukurydzy, ziaren ploniastych żyta oraz słodu jęczmiennego. Beczki są przechowywane na środkowych piętrach destylarni co skutkuje dużymi wahaniami temperatur. Buffalo Trace ma głęboki bursztynowy kolor, aromat wanilii, karmelu, mięty i melasy. Finisz jest łagodny i złożony, z długimi nutami wanilii oraz dębu.
Burbon
Benchmark jest kolejnym burbonem z destylarnii Buffalo Trace, nazwanym na cześć braci McAfee, którzy pod koniec XVIII wieku eksplorowali tereny na północ od Frankfort w Kentucky. Posiada nuty karmelowe z delikatnym tłem z owoców pestkowych. Mocna podstawa z drobnymi nutami skóry zmieszane z suchym tytoniem, odrobiną dębu i nutą suszonych wiśni. Wykończenie jest gładkie i uspokajające.
Burbon
Burbon leżakowany przez 4 lata wyprodukowany w 70% z kukurydzy, a w 30% z mieszanki żyta i słodu jęczmiennego. To tradycyjny Kentucky Straight Bourbon w pełnym znaczeniu tych słów. Ma aromat waniliowych strąków i słodkiego karmelu, które ustępują migdałom, babce waniliowej (poundcake) i czarnemu pieprzowi. Finisz jest ciepły i odważny, z akcentami imbiru, goździków i ziela angielskiego.
Burbon
Blanton's Special Reserve ze swoimi 40% mocy jest idealny dla nowicjuszy w świecie burbonów Single Barrel. Ma lekko kwiatową woń, wyczuwalnymi cedrem oraz rodzynkami pomiędzy delikatnymi nutami wanilii. Smak wanilii i toffi tańczy wokół subtelnych nut suszonych owoców i białego pieprzu. Jego gładka konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do koktajli premium oraz serwowania na lodzie.
Burbon
Blanton's Straight from the Barrel to jeden z najlepszych burbonów na świecie. Stworzony dla koneserów, którzy szukają trunków o wysokiej zawartości alkoholu i głębi smaku spotykanej niezwykle rzadko. Zapach to nuty ciemnej czekolady, karmelu i masła z orzecha włoskiego i laskowego. Na podniebieniu możemy wyczuć nuty ciepłej wanilii, dębu, prażonych orzechów i bogatej pikanterii z nutą toffi lub miodu. Single from the barrel najlepiej podawać bez dodatków lub z odrobiną wody.
Burbon
Każdego roku Master Distiller Brown-Formana wydaje specjalną edycję Woodford Reserve. W przypadku każdego wydania Morris zmienia niektóre aspekty procesu wytwarzania. W 2014 w pełni dojrzała Woodford Reserve została rozlana do francuskich dębowych beczek Pinot Noir po winie Sonoma-Cutrer gdzie spędziła dodatkowe 10 miesięcy. Beczki z winem "zobaczyły" trzy roczniki win, zanim zostały napełnione burbonem. W sumie w tym jednorazowym wydaniu wyprodukowano 36 334 butelki.
Burbon
Jedyny w swoim rodzaju nowoorleański klasyk. Sazerac Rye Whisky symbolizuje tradycję i historię tego miasta. Rye Whisky pochodzi z 1800 roku, kiedy miejscowi pijali Rye Whisky i Bitters Peychauda. Tak narodził się pierwszy koktajl w historii Ameryki. Od tego burbonu wszystko się zaczęło.
Burbon
Rum
Burbon
Rum
Dictador XO Insolent powstaje w wyniku fermentacji miodu z trzciny cukrowej. Następnie jest destylowany w nowoczesnym alembicie wykonanym ze stali nierdzewnej. oraz poddawany starzeniu w używanych wcześniej dębowych beczkach z Jerez i Port.
Rum
Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon Whiskey dojrzewa przez nie mniej niż dziesięć lat. Jego niezwykłość burbona przejawia się w złożonym aromacie, a także w gładkim i złożonym smaku. Aromat: Złożone aromaty toffi, nuty skórki pomarańczowej, zioła, miód, skóra i dąb. Smak: odważne, wytrawne, dębowe smaki z nutami kandyzowanych migdałów oraz kakao.
Burbon
Rum