At the beginning of the Badger Men's Grooming Club, we wanted to focus not only on services, but on creating a place of rest and relaxation in the full sense of these words. We present the offer of our alcohols available for tasting during the service, as well as to purchase as part of the gift or "supply" your own home collection.
Słynna już w niektórych kręgach "bekonówka" była hitem tegorocznego Whisky Live Warsaw Festival i wdarła się przebojem na polski rynek. 18-miesięczny bourbon wyprodukwoany w 88% z kukurydzy jest mieszany w proporcjach 3 do 1 z tłuszczem z najwyższej jakości boczku, mieszany pod ciśnieniem, zamrażany, a następnie pięciokrotnie filtrowany. Dzięki temu powstaje trunek lekko słodki, bardzo delikatny, z wyraźnie wyczuwalnym aromatem smażonego bekonu jednocześnie zachowując charakter prawdziwego...
Bourbon with bacon flavor
Co najmniej 8 lat leżakowany burbon z Kentucky, który jest wytwarzany w 60% z kukurydzy, 35% z żyta i 5% z jęczmienia słodowego. Dzięki wysokiej zawartości żyta, smak jest głęboki, lekko pikantny, z wyczuwalną gałką muszkatołową i cynamonu. Każda butelka jest produktem pojedynczej beczki zapewniając unikalny profil i smak.
Burbon
Burbon starzony co najmniej 8 lat wyprodukowany przez najstarszą nieprzerwanie działającą amerykańską destylarnię. Produkowany z zacieru z kukurydzy, ziaren ploniastych żyta oraz słodu jęczmiennego. Beczki są przechowywane na środkowych piętrach destylarni co skutkuje dużymi wahaniami temperatur. Buffalo Trace ma głęboki bursztynowy kolor, aromat wanilii, karmelu, mięty i melasy. Finisz jest łagodny i złożony, z długimi nutami wanilii oraz dębu.
Burbon
Benchmark jest kolejnym burbonem z destylarnii Buffalo Trace, nazwanym na cześć braci McAfee, którzy pod koniec XVIII wieku eksplorowali tereny na północ od Frankfort w Kentucky. Posiada nuty karmelowe z delikatnym tłem z owoców pestkowych. Mocna podstawa z drobnymi nutami skóry zmieszane z suchym tytoniem, odrobiną dębu i nutą suszonych wiśni. Wykończenie jest gładkie i uspokajające.
Burbon
Burbon leżakowany przez 4 lata wyprodukowany w 70% z kukurydzy, a w 30% z mieszanki żyta i słodu jęczmiennego. To tradycyjny Kentucky Straight Bourbon w pełnym znaczeniu tych słów. Ma aromat waniliowych strąków i słodkiego karmelu, które ustępują migdałom, babce waniliowej (poundcake) i czarnemu pieprzowi. Finisz jest ciepły i odważny, z akcentami imbiru, goździków i ziela angielskiego.
Burbon
Blanton's Special Reserve ze swoimi 40% mocy jest idealny dla nowicjuszy w świecie burbonów Single Barrel. Ma lekko kwiatową woń, wyczuwalnymi cedrem oraz rodzynkami pomiędzy delikatnymi nutami wanilii. Smak wanilii i toffi tańczy wokół subtelnych nut suszonych owoców i białego pieprzu. Jego gładka konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do koktajli premium oraz serwowania na lodzie.
Burbon
Blanton's Straight from the Barrel to jeden z najlepszych burbonów na świecie. Stworzony dla koneserów, którzy szukają trunków o wysokiej zawartości alkoholu i głębi smaku spotykanej niezwykle rzadko. Zapach to nuty ciemnej czekolady, karmelu i masła z orzecha włoskiego i laskowego. Na podniebieniu możemy wyczuć nuty ciepłej wanilii, dębu, prażonych orzechów i bogatej pikanterii z nutą toffi lub miodu. Single from the barrel najlepiej podawać bez dodatków lub z odrobiną wody.
Burbon
Każdego roku Master Distiller Brown-Formana wydaje specjalną edycję Woodford Reserve. W przypadku każdego wydania Morris zmienia niektóre aspekty procesu wytwarzania. W 2014 w pełni dojrzała Woodford Reserve została rozlana do francuskich dębowych beczek Pinot Noir po winie Sonoma-Cutrer gdzie spędziła dodatkowe 10 miesięcy. Beczki z winem "zobaczyły" trzy roczniki win, zanim zostały napełnione burbonem. W sumie w tym jednorazowym wydaniu wyprodukowano 36 334 butelki.
Burbon
Jedyny w swoim rodzaju nowoorleański klasyk. Sazerac Rye Whisky symbolizuje tradycję i historię tego miasta. Rye Whisky pochodzi z 1800 roku, kiedy miejscowi pijali Rye Whisky i Bitters Peychauda. Tak narodził się pierwszy koktajl w historii Ameryki. Od tego burbonu wszystko się zaczęło.
Burbon
Rum
Burbon
Rum
Dictador XO Insolent powstaje w wyniku fermentacji miodu z trzciny cukrowej. Następnie jest destylowany w nowoczesnym alembicie wykonanym ze stali nierdzewnej. oraz poddawany starzeniu w używanych wcześniej dębowych beczkach z Jerez i Port.
Rum
Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon Whiskey dojrzewa przez nie mniej niż dziesięć lat. Jego niezwykłość burbona przejawia się w złożonym aromacie, a także w gładkim i złożonym smaku. Aromat: Złożone aromaty toffi, nuty skórki pomarańczowej, zioła, miód, skóra i dąb. Smak: odważne, wytrawne, dębowe smaki z nutami kandyzowanych migdałów oraz kakao.
Burbon
Rum